Aktiviteiten

In de directe omgeving bevinden zich mooie wandel- en fietsroutes en in de winter kan men naar hartelust skiën en langlaufen. Er zijn binnen een straal van 10 km een aantal leuke afdalingen. Bödefeld heeft nog wat meer mogelijkheden en daar vindt men ook de langste afdaling van het Sauerland [Hunaugebirge].

Het bekende Winterberg ligt op 20 minuten autorijden. Door de sneeuwkanonnen is in dat gebied een sneeuwgarantie van 80 tot 90 dagen per seizoen. Maar ook zomers zijn er veel aktiviteiten waaronder een zomerrodelbaan.

Verder bevindt zich in Bad Fredeburg een subtropisch zwemparadijs met sauna en massages. Ook is er een sportpark met tennisbanen.

                                                             GOLFBANEN

Voor de liefhebber zijn er prachtige 18-holes golfbanen op ongeveer 7 km: richting Meschede in Sellinghausen en richting Schmallenberg in Winkhausen.

En binnen 25 km zijn er nog enkele banen zoals bij Winterberg.

Een paradijs voor golfers dus.

                                               NORDIC-WALKING IN HET SAUERLAND

Wie zijn wandelschoenen meeneemt kan zich uitleven: kilometers lange wandelpaden door prachtige natuur.

Een bekende route is de Rothaarsteig van noord naar zuid; deze kan men natuurlijk in gedeeltes afleggen want

anders ben je dagen onderweg.

Een soortgelijke wandelweg maar dan van west naar oost is de Höhenflug. Onlangs geopend en 240 km wandelpaden tussen 400 en 800 meter hoogte met de prachtigste uitzichten over het Sauerland.

Maar natuurlijk zijn er ook korte wandelingen mogelijk voor de minder geoefende wandelaar.        

                                                      MOTORHOTEL-MOTORHOTEL-MOTORHOTEL

Ook voor de motorrijder is dit een prachtig gebied om dagtochten te maken. Ons hotel heeft de beschikking over verschillende dagtochten van rond de 100 km waarbij de mooiste plekjes van het Sauerland voorbij komen.

Als motorhotel  bieden wij niet alleen de motorrijders, maar ook hun motoren onderdak.

Ook mountainbikers en toerfietsers kunnen hun hart ophalen op de goed aangegeven en bewegwijzerde routes. Één van de bekendste is de Sauerlandradring van ong. 84 km lengte.

Motor-, fiets- of wandelarrangement

2 overnachtingen met ontbijt en diner
€ 85,00 p.p. [o.b.v. 2-persoonskamer]